Tippek az otthoni mókára esős időben

Megosztás

Visszafordíthatatlanul beköszöntött az ősz, ezzel pedig megérkezett az esős, borongós idő is. Ilyenkor nincsenek könnyű helyzetben az anyukák, hiszen sok apróság napjának a fénypontja a játszótér vagy a kiadós séta. Az unatkozó csöppségek szórakoztatására hoztunk pár tippet azokra a napokra, amikor nehéz elhagyni a lakást.

  1. Hozzuk be az udvart!

Talán elsőre furcsa ötletnek tűnhet, de a kültéri játékokat nem csupán kint lehet használni. A babacsúszda, a műanyagkuckó, vagy akár a gyerekmedence is mókás lehet egy-egy napra a nappali közepén. Sőt, éppen ez a furcsa helyzettől lesz olyan érdekes a játék. Mikor máskor lehetne a homokozó helyett pihe-puha párnák közé csusszanni a csúszdáról?

  1. Építsünk bunkert!

Régimódi játéknak tűnhet, de a fregolikon vagy asztalokon alapuló sátrak sosem mennek ki a divatból. Ahol a hely és az „építőanyag” adott, kész labirintust is kialakíthatunk. A nagyobbakat be lehet vonni az építkezésbe, de a kicsik is ámulni-bámulni fognak, ha a délutáni szunyókálás után meglepik őket egy párnákkal és lepedőkkel megvalósított bunkerrel.

  1. A nagy fürdetés ideje!

Kényszerhelyzetben összeköthetjük a kellemest a hasznossal. Mikor tisztogattuk meg utoljára alaposan a játékosláda tartalmát? Hirdessük meg a nagy fürdésidőt a játékok számára, és ne felejtsük el bevonni a tevékenységbe a lubickoló gyerekeket sem. Amellett, hogy a gyerkőc jól szórakozhat, a játékok is megtisztulnak.

  1. Mozizzunk!

Egy kis egészséges nassolnivaló és egy online kikölcsönzött egészestés mesefilm kell csupán az otthoni moziélményhez. Válasszatok egy kényelmes helyet, kuckózzatok be egy meleg pléd alá és indulhat a film! Számtalan olyan animációs film elérhető, ami a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt megcélozza. Itt nem kell csendben maradni, a kicsik bármikor választ kaphatnak a filmmel kapcsolatos kérdéseikre.

  1. Varázslat a konyhában!

Szintén a kellemeset a hasznossal ötvözésének remek módja, ha készítetek valami finomságot a konyhában. Lehet, hogy gyorsabban elkészülne az apró segítő kezek nélkül, de a sütés folyamatai biztosan magával ragadják majd a kicsiket. A tészta gyúrása, kelesztése és a díszítés mind-mind izgalmas dolgok egy kisgyerek számára.

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és