Az ősz a változások időszaka

Megosztás

Bár elsőre az ősz és a vele járó lehűlés kellemetlenségnek tűnhet, ha egy kisbabával vagy egy tipegővel éljük meg, valójában remek lehetőség arra, hogy a kicsi hozzászokjon a világ változásaihoz, és hogy az új dolgokban is meglássa a szépet. 

Tegyünk róla, hogy az ősz ne csak valami ablakon túli látnivaló legyen, mert úgy velünk együtt a gyerekek is hajlani fognak a begubózásra. Hozzuk be a leveleket az otthonunkba, díszítsük fel velük a bútorokat és a falakat. Bátran adjunk különböző terményeket (tobozt, makkot, gesztenyét) a kicsik kezébe, hogy ismerkedjenek a textúrákkal és a formákkal. Persze ügyeljünk rá, hogy ne vegyék őket a szájukba. 

Ősszel egyre hamarabb sötétedik, és elkerülhetetlen, hogy ezt a kicsik is észrevegyék. Már sötét lesz, amikor ő hazajön a bölcsiből vagy a testvére az oviból, iskolából, és esetleg kutyát sétáltatni is sötétben mentek. Ezzel együtt a napok és az esték is egyre hűvösebbek lesznek. Ez remek alkalom arra, hogy a gyerekek tanuljanak a napszakokról, a fényről vagy akár a réteges öltözködésről és a hőmérsékletről. Tegyél világító tárgyakat és játékokat egy sötét dobozba, vagy gyakoroljátok a sapka, sál és kesztyű fel- és levételét – bármelyik nagy felfedezéseket okozhat a piciknek. 

Az új élményekkel az észlelés is fejlődik. Vidd a szabadba a gyerkőcöt és hagyd, hogy megtapasztalja a szelet. Milyen érzés, amikor az arcát éri? Köss szalagokat a kerítésre és nézzétek, hogy lobogtatja őket a szél. Ugyanígy megfigyelhetitek a sárguló leveleket, vagy éppen azt, ahogy a fák elvesztik a lombjukat. Ha az udvaron összegereblyézitek az avart, abban ugrálva a mókás testmozgást is kipipálhatjátok. 

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és