Apró csibék hatalmas kalandjai

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

Játék közben a számos készség mellett a gyerekek képzelőereje is fejlődik. Míg mesehallgatás során az agy a befogadott információt dolgozza fel, addig játék során saját történeteket és helyzeteket álmodnak meg a kicsik. 

Persze, a képzelőerőnek is szüksége van valamilyen élményanyagra, amiből aztán dolgozhat. A jó játékok előcsalogatják az ilyen élményeket. A Tomy Toomies tojásszériájának egyik legújabb darabja egy valódi vidámparkot jelenít meg, kisvasúttal és óriáskerékkel. Az egyszemélyes tojástartók a vonat után köthetők vagy az óriáskerékre akaszthatók, mikor mihez van kedve a kicsiknek. 

Ahogy a széria többi játékkészletében, a színes kiscsibék ezúttal sem a hozzájuk tartozó tojásban ülnek. A színek szerinti párosítgatás megdolgozza a gyerekek problémamegoldó képességét, ha viszont szándékosan más színűbe ültetik őket, az a kreativitást fejleszti. 

A vonat tologatása és a kerék forgatása a motorikus képességre van hatással; a mozdonyvezető csibe lenyomása megforgatja az óriáskereket, és ez a nagymotorikát fejleszti, az pedig, amikor a gyerekek leszerelik a tartókat az óriáskerékről, hogy a vonathoz csatlakoztassák, a finommotorikát. A gyerekeknek még a számunkra leghétköznapibb mozdulatok is nagy lépéseket jelentenek a fejlődés útján. Hogy a játék szórakoztató mivoltáért a csibék lenyomásával kapott csiripelő hang és a vonat csilingelése felel. 

Ahogy már megszokhattuk, a játék kompatibilis a széria többi tagjával, így a tojástartóban vagy buszban kapható tojásokat is bevonhatjuk a játékba, valamint más guruló elemeket is ráköthetünk a mozdonyra, hogy igazán mókás legyen a vonatozás! 

További hírek

Uncategorized

Közeleg az Apák napja!

Az igazi nyár beköszöntött és magával hozott egy nagyon fontos dátumot. Természetesen az apák napjára gondolunk! Mikor Ünnepeljük? Ezt a napot a világ különböző pontjain

Uncategorized

3+1 tipp a biztonságos nyárhoz

Egy aprósággal sokkal bonyolultabb elhagyni a lakást, mint egyedül. Figyelni kell a szükségletekre, a lehetséges balesetekre és különösen az aktuális időjárásra. Mégis azt javasoljuk, hogy