Tippek az örömteli fürdéshez

Megosztás

A babák fürdetése meghitt és boldog rutin lehet a családban. A kicsik természetüktől fogva kedvelik a kellemesen meleg vizet. Hogy biztosan a legjobbat nyújtsd fürdés közben a babádnak, olvasd el tippjeinket! 

Hőmérséklet 

Figyelj a víz megfelelő hőmérsékletére. Bár talán te a forró fürdőt kedveled, a babák bőre még nagyon érzékeny. A túl hideg vízben pedig könnyen megfázhatnak. A legjobb, ha a langyos víz hőmérsékletét a könyököddel ellenőrzöd. Ha kellemesen meleg, akkor pont jó. Ha viszont fürdés közben kihűl a víz, akkor ideje kiszállni és megtörülközni. 

Gyakoriság 

Vannak babák, akik nagyon szeretik a vizet, mert felélénkíti őket. Velük nem muszáj estig várni, nyugodtan fürdesd őket reggel. Azoknál a babáknál, akik megnyugszanak és ellazulnak a pancsolástól, a jól bevált esti fürdés a legjobb. Egyébként nem kell ragaszkodni a mindennapi fürdetéshez. Az egészen kicsi babák nem piszkolódnak. Ha rendszeresen tisztítod az arcukat, a nyakukat, a kezüket és a pelus alatti területeket, akkor elég heti 2-3 fürdetés is. Persze, ha szereti, akkor ne vond meg tőle. 

Tisztálkodószerek 

A babák bőre amellett, hogy érzékeny, még nem károsodott a felnőttek által használt tisztálkodószerekben fellelhető kemikáliáktól. A természetes anyagokból készült babaszappanokból kevés is elég. Egy kis vizes törülközővel törölgesd át a kicsik testét. A puha anyag és a megfelelő szappan megóvják és megtisztítják majd a kicsik bőrét. Samponra egyáltalán nincs szükségük a korai időszakban, a hajukat tisztíthatod úgy, ahogy a bőrüket. 

Játékok 

A még fekvő csecsemőknek elég maga a víz élménye, viszont a már ülő babák nem mindig képesek türelemmel kivárni, amíg jól áttörölgeted őket. A pancsikolás és locsolás könnyen eláraszthatja a fürdőszobát, így jobb, ha színes, vidám fürdőjátékokkal vonod el a kicsik figyelmét. Ezek között akadnak készségfejlesztők is, így összekötheted a kellemeset a hasznossal. A játékok emellett meg is szerettetik a fürdést a gyerekekkel. A kellemes emlékek révén később sem lesz nyűg számára a csobbanás. 

Fő a biztonság! 

Fürdés közben számos háztartási baleset történhet. A forró fürdővíz égési sérülést okozhat, a magára hagyott baba pedig elmerülhet a vízben, vizet nyelhet vagy akár meg is fulladhat. Fürdés előtt készíts össze mindent, ami kellhet. A törülköző, a játékok, a szappan, a pelenka és a tiszta ruha – mind legyen karnyújtásnyira. A fürdés végeztével bugyoláld be jól a kicsit, nehogy megfázzon. Ha a babát biztonságba helyezted, azonnal öntsd ki vagy engedd le a fürdővizet, mert később még bajt okozhat. A fürdőszoba általában egy kritikus pont, ezért jobb, ha zárva tartod, a wc-ülőkét pedig mindig lehajtod. Az éles vagy kiálló elemeket érdemes bababiztonságossá tenni; a baba beverheti a fejét akár a kiálló csapba is. Ha teheted, helyezz a kádba csúszásgátló szőnyeget. 

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és