Játékok évről évre – milyen játékot vegyünk a kicsiknek?

Megosztás

A szülők tudják, mivel játszik a gyermekük, és mi az, amire szinte rá se néz. A rokonság és a barátok azonban gyakran esnek bele abba a hibába, hogy nem a gyerkőc életkorának legmegfelelőbb játékot választják. A túl korán vagy túl későn bevezetett játék pedig csak porfogó lesz a gyerekszobában. Összeállítottuk, milyen típusú játékokkal játszanak a gyerekek a különböző életszakaszaikban.

0-12 hónapos kor

Az első három hónap a megfigyelésé. A látásuk még homályos, ezért a kontrasztokat élvezik a leginkább. A szemek gyönyörködtetésén kívül a többi érzékszervre is ható játékok lehetnek a legalkalmasabbak egy ilyen korú baba szórakoztatásához.

Ezeket keresd: színek, csörgők, tükröződő felületek, padlószőnyegek, interaktív táblák, plüssállatok és babák (arckifejezéssel, lehetőleg nagy mosollyal), puha textillabdák.

1-2 éves kor

Ebben az időszakban már a mozgásé és a tapintásé a főszerep. A kicsik előtt kinyílik a világ, szeretnek mászni, megragadni dolgokat, sőt, egyszerűbb cselekvéssorozatokat végrehajtani. A legérdekesebb játékokat egymásra lehet pakolni, lehet húzni vonni, miközben maguk a figurák is érdekesek.

Ezeket keresd: pakolható gyűrűk és formák, egymásba illeszthető alakzatok, tologatós és húzható játékok, gyerekhangszerek, gyerekjárművek, kevés darabos kirakósok, fürdőjátékok.

2-3 éves kor

A gyerekek játéka ebben a korban már komplex, képesek rövidebb történeteket összefűzni. Ez az az időszak, amikor a leginkább utánozzák a felnőttek leghétköznapibb cselekvéseit is; bevásárlás, telefonálás, takarítás. Ezzel együtt megnő az igényük a modern techinkára alapuló játékokra, ekkor kezdenek érdeklődni a robotok és az okoseszközök iránt.

Ezeket keresd: babák és plüssök, kiegészítők szerepjátékhoz (pl. teazsúr szett), gyerekjárművek, hangszerek, kirakósok, építőjátékok.

4-5 éves kor

Az óvodás korú gyerekek bármit megtanulnak, mindenre kíváncsiak, minden iránt érdeklődnek. A gyerekek várják a visszajelzést, ezért, ha rajzolnak vagy építenek valamit, dicsérd meg őket. Az interaktív játékok képesek azonnal ilyen visszajelzést nyújtani.

 

Ezeket keresd: művészeti kellékek, építőjátékok, elektronikus játékok, komplex kirakósok, öltöztethető babák, sporteszközök.

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és