Rohanós reggelek ellen

Megosztás

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond – szól a mondás, ám ez nem mindig érződik így, főleg a reggeli rohanásban. Végigvesszük a három leggyakoribb okot, amik felboríthatják a reggeli békét és azt, hogyan érdemes megoldani azokat. 

  1. Sosincs elég idő

A gyerekek lehetnek hajnalban csiripelők, de akár hétalvók is. A legkisebbeknek 11-14 óra alvásra, a ovisoknak 10-13 alvásra van szüksége, így ha kitapasztalod a gyerkőc legmegfelelőbb alváshosszát, a megfelelő idejű altatással óramű pontosságúra igazíthatod az ébresztőt. Nagyon fontos a rutin, így próbáljátok mindig betartani az ideális lefekvési időt. 

  1. Túl korán indul a reggel

A már említett kis pacsirták sem feltétlenül ideálisak a reggel indulása szempontjából. Már csak azért sem, mert ilyenkor az időzavar miatt belefoghatnak olyan fontos tevékenységekbe, mint a játék vagy mesenézés, ami aztán a reggeli vagy az indulás kárára mehet. Ezen a problémán is segíthet a jól belőtt alvási ciklus, ám ha mégsem, akkor a korai órákra érdemes olyan játékokkal ellátni a kicsiket, amik biztonságosak és egyedül is tudnak velük játszani. Ha pedig elindult a nap, készüljetek el teljesen, és csak akkor engedd játszani a lurkókat újra, ha már nem fenyeget a késés veszélye.  

  1. Nem megy le a reggeli

A reggeli kulcsfontosságú a gyerekek fejlődése érdekében. De hogy magyarázod meg ezt totyogósnak, aki egyszerűen visszautasítja a reggelit? Vannak gyerekek, akik nem érzik magukat éhesnek, mások pedig túlságosan elmerülnek a játékban, és sajnálják az időt az evésre. Érdemes itt is a jó öreg rutinra támaszkodni. Ha minden reggel ugyanabban az időben van a reggeli, a test hozzászokik és meg fog éhezni a finom falatok érkezése előtt. Azonban semmiképpen sem szabad erőltetni a gyerekeket, mert azzal csak rossz élményeket kötnek a reggelizéshez. Próbáljuk elmagyarázni nekik, miért szeretnénk, ha ennének, vagy csempésszünk bele egy kis játékot, hogy érdekesebb legyen a táplálkozás. 

Ha végképp nem megy, legalább valamilyen smoothie-t igyanak a kicsik, hogy a vitaminok és tápanyagok eljussanak a kis pocakokba. 

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és