A járványügyi szigorítások hatása a babákra

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

Hazánkban is újabb szigorításokat vezettek be, éppen az egyébként is hajtós ünnepek előtti időszakban. Bár úgy tűnik, a koronavírus egyelőre a gyerekeket betegíti meg legkevésbé, mégsem mehetünk el a kicsik életében bekövetkező változások mellett. 

A bölcsődék, óvodák és általános iskolák továbbra is működnek, a gyerekeknek viszont drasztikus változáskhoz kellett hozzászokniuk. A sűrűbb kézmosások és fertőtlenítések, a maszkot viselő és ideges felnőttek stresszelik a kicsiket, akik még nem igazán értik, mi folyik körülöttük. 

Az intézményen kívül nem találkozhatnak a barátaikkal, csak videón keresztül látják a nagyszüleiket. Ilyen időben a legkisebbek fokozott figyelmet igényelnek a közvetlen családtagoktól. Bár a piciknek szükségük van velük egykorúak társaságára is, már az is nagy segítség, ha van egy pár évvel idősebb testvér, akivel gyakorolhatja a szociális interakciókat.  

Amennyiben nincsenek testvérek, a szülőknek kell az átlagosnál több időt tölteni a kicsikkel. Legyen szó meseolvasásról, bábozásról, közös játékról, a lényeg, hogy interaktív és szociális legyen. A kutatások azt mutatják, a babák életének első két éve alapozza meg a boldog és kiegyensúlyozott életet. A kijárási korlátozások megnehezítik a mindennapokat, de ne hagyjuk, hogy ez rányomja a bélyegét a gyerekek közérzetére. 

További hírek

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és

Uncategorized

Bemutatjuk az Aquadoodle kollekciót

Az Aquadoodle rajzszőnyegeivel szabadjára engedhetjük fantáziánkat. Ráadásul mindezt úgy, hogy biztosan nem lesz sem az asztal, sem a padló maszatos. A vízzel működő tollaknak köszönhetően