Pálcikaembertől a királylányig – a rajz ereje

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
A gyerekek szeretnek rajzolni. Számukra még van valamifajta varázsereje annak, hogy egy mozdulattal színes vonalakat teremthetnek egy fehér lapra. A rajzolás pedig több mint puszta szórakozás.

Amint ceruzát tudnak ragadni, megjelenik bennük a vágy az alkotásra. Gyakran ennek a frissen festett fal, a terítő, vagy a mesekönyvek látják kárát. A gyerekek visszafoghatatlanul gyakorolják az önkifejezés ezen formáját, még jóval azelőtt, hogy megértenék az olyan elvont fogalmakat, mint a tárgyak értéke.

A rajz nem csupán a korlátozott szókincs folytán kialakult kifejezőforma. Rajzolás közben dolgozik az agy, hiszen pillanatról pillanatra döntéseket hoz: jobbra kanyarodjon a vonal, vagy balra? autó legyen belőle vagy kutyus? És ha eldöntötte, mit szeretne rajzolni, még arra is rá kell jönnie, hogyan kivitelezheti azt. Ez segíti a mozdulatok összehangolásának és a problémamegoldás készségét. Már az apró firkák is fejlesztik a gyerekek motorikus készségeit.

A látszólag összefüggéstelen vonalak valójában megalapozzák a logikus és az elvont gondolkodást. Segít nekik átlátni a bonyolultabb koncepciókat, megérteni a rész-egész fogalmát. Összességében minden olyan készséget fejleszt, amik iskolaéretté tesznek egy gyermeket.

A rajzolást a közös játékra is felhasználhatjuk. Kérdezzük meg, mi az, amit éppen rajzol a gyerkőc, miért így vagy úgy rajzolják. Ezáltal bepillantás nyerhetünk a lelki világába is. Rajzoljunk neki mi, vagy rajzoljunk együtt: hagyjuk, hogy befejezze az elkezdett vonalainkat.

Az Aquadoodle rajzszőnyeg felhőtlen és maszatmentes rajzolást nyújt a kicsiknek. A fehér vászon alatt színes alap rejlik, így a vízzel tölthető tollak érintésére a vonalak a szivárvány színeiben elevenednek meg. A felrajzolt forma idővel eltűnik, így a vászon korlátlan szórakozást nyújt. Üljünk a szőnyeg mellé és figyeljük, ahogy gyermekünk kreativitása megelevenedik rajta. 

További hírek

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és

Uncategorized

Bemutatjuk az Aquadoodle kollekciót

Az Aquadoodle rajzszőnyegeivel szabadjára engedhetjük fantáziánkat. Ráadásul mindezt úgy, hogy biztosan nem lesz sem az asztal, sem a padló maszatos. A vízzel működő tollaknak köszönhetően