Mivel játszanak az egy hónapos babák?

Megosztás

A játékok gondos megválasztását nem lehet elég korán kezdeni  legjobb, ha még a terhesség alatt beszerezzük kisbabánk első játékait. Kell egyáltalán játék egy pár hetes babának, aki folyton csak sír és az anyukáját akarja? A játékok nem csak a baba figyelmének lekötése miatt fontosak, hanem azért is, mert azok által tud kapcsolatot teremteni a számára még ismeretlen világgal. 

 A játékok egyúttal a baba érzékeit is stimulálják. De milyen is legyen az a játék? Egy jó játéknak van hangja, érdekes tapintata vagy látványa  esetleg ez mind egyben. A babákat már az anyaméhben is szórakoztatják és lekötik a hangok, így életük első hónapjában is figyelnek mindenre, ami csörög, zörög, zenél vagy énekel. Ami pedig a tapintást illeti, a babák keze az első hónapban mindent megmarkol, amit csak lehet: ruhát, hajat, ékszereket… Lássuk el őket olyan vegyes anyagú plüssökkel, amit szabadon tapogathatnak és nyúzhatnak. 

Mivel a babák látása 16 hetes korukig fejlődésben van, a legjobb, ha élénk és kontrasztos színű játékokat választunk. Először a fekete-fehér és vörös színeket különböztetik meg a kicsik, de ne féljünk őket körülvenni a szivárvány minden színével. A babák látása az első hónapban még nem tiszta, és fókuszálni sem tudnak a túl közeli tárgyakra. Látásuk szempontjából a 20-30 cm a legoptimálisabb – éppen az a távolság, ahol az édesanyjuk arcát látják szoptatás vagy ringatás közben. Így a játékokat is ilyen távolságban tartsuk a babák elé. 

A legfontosabb szempont ebben a korban a biztonság. Zárjuk ki az kis darabokból álló játékokat, amelyeket a baba lenyelhet, vagy a kemény anyagú, éles szélű játékokat, mik sérüléseket okozhatnak; és persze a potenciálisan mérgező anyagokat is kerüljük. Szerencsére a legtöbb kisbabáknak szánt játék megfelel ezeknek a követelményeknek. A Tomy Lamaze termékcsaládja garantáltan biztonságos és fejlesztő játékokat kínál a babáknak minden életszakaszra. 

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és