Mit játsszunk télen?

Megosztás

Már egy ideje érzékelhetően téliesre fordult az idő, az előrejelzések alapján pedig repkedhetnek a mínuszok. Nehéz ilyenkor lefoglalni az örökmozgó apróságokat, akik talán nyűgösek is attól az extra réteg ruhától, amit viselniük kell a szabadban. Olvass tovább néhány ötletért, hogy mivel foglalhatod le a kicsiket a hideg időben odabent. 

  1. Labdamedence

A mozgás nagyon fontos a kicsik számára. Tölts meg egy felfújható medencét labdákkal, így lesz miben ugrándozni és játszani. A medence mellé akadálypálya is kerülhet – persze biztonságos formában. Szedd le a kanapé párnáit, építs belőlük megmászandó falat, vagy fúr közéjük alagutat. 

  1. Szerepjáték

Készíts vagy szerezz be valamilyen jelmezt, a kicsinek és magadnak egyaránt. Játsszátok el a kedvenc meséjét, bújjatok állatok bőrébe, vagy nagyobbaknál találjatok ki valamilyen történetet, szituációt. Az igazán kicsik talán még csak szemlélik ezt a játékot, így ilyenkor ne légy szégyellős, játssz el a babának valamilyen számára is ismerős és mulatságos szituációt. Ha magányos vagy, jól jöhet ez zoknibáb is. 

  1. Bunker

A bunkerek és a kuckók még ma is menők. Elő az állványokkal és a lepedőkkel, a végén pedig párnákat is hordjatok a bunkerbe, hogy kényelmes legyen odabent feküdni. A mesenézés vagy meseolvasás, de még a szokásos játékok is sokkal izgalmasabbak lesznek egy valódi bunkerben. 

+1 Várjátok a hóesést! 

Ha mégis esne valamennyi hó, ne habozz, kapd elő a szánkót, öltöztesd fel a kicsit és menjetek a szabadba játszani. Ha rétegesen öltöztök, és legfeljebb egy órát töltötök odakint, biztosan nem fáztok meg. A szánkózás lehetősége pedig manapság olyan ritka, hogy mindenképpen érdemes megragadni. 

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és