Mit játsszunk télen?

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

Már egy ideje érzékelhetően téliesre fordult az idő, az előrejelzések alapján pedig repkedhetnek a mínuszok. Nehéz ilyenkor lefoglalni az örökmozgó apróságokat, akik talán nyűgösek is attól az extra réteg ruhától, amit viselniük kell a szabadban. Olvass tovább néhány ötletért, hogy mivel foglalhatod le a kicsiket a hideg időben odabent. 

  1. Labdamedence

A mozgás nagyon fontos a kicsik számára. Tölts meg egy felfújható medencét labdákkal, így lesz miben ugrándozni és játszani. A medence mellé akadálypálya is kerülhet – persze biztonságos formában. Szedd le a kanapé párnáit, építs belőlük megmászandó falat, vagy fúr közéjük alagutat. 

  1. Szerepjáték

Készíts vagy szerezz be valamilyen jelmezt, a kicsinek és magadnak egyaránt. Játsszátok el a kedvenc meséjét, bújjatok állatok bőrébe, vagy nagyobbaknál találjatok ki valamilyen történetet, szituációt. Az igazán kicsik talán még csak szemlélik ezt a játékot, így ilyenkor ne légy szégyellős, játssz el a babának valamilyen számára is ismerős és mulatságos szituációt. Ha magányos vagy, jól jöhet ez zoknibáb is. 

  1. Bunker

A bunkerek és a kuckók még ma is menők. Elő az állványokkal és a lepedőkkel, a végén pedig párnákat is hordjatok a bunkerbe, hogy kényelmes legyen odabent feküdni. A mesenézés vagy meseolvasás, de még a szokásos játékok is sokkal izgalmasabbak lesznek egy valódi bunkerben. 

+1 Várjátok a hóesést! 

Ha mégis esne valamennyi hó, ne habozz, kapd elő a szánkót, öltöztesd fel a kicsit és menjetek a szabadba játszani. Ha rétegesen öltöztök, és legfeljebb egy órát töltötök odakint, biztosan nem fáztok meg. A szánkózás lehetősége pedig manapság olyan ritka, hogy mindenképpen érdemes megragadni. 

További hírek

Uncategorized

Közeleg az Apák napja!

Az igazi nyár beköszöntött és magával hozott egy nagyon fontos dátumot. Természetesen az apák napjára gondolunk! Mikor Ünnepeljük? Ezt a napot a világ különböző pontjain

Uncategorized

3+1 tipp a biztonságos nyárhoz

Egy aprósággal sokkal bonyolultabb elhagyni a lakást, mint egyedül. Figyelni kell a szükségletekre, a lehetséges balesetekre és különösen az aktuális időjárásra. Mégis azt javasoljuk, hogy