3+1 újévi fogadalom anyáknak

Megosztás

Újévi fogadalmak? Minden évben megfogadsz párat, vagy csak legyintesz? Vannak, akik hisznek az újévi lendület erejében, de csak akkor fogjuk betartani a fogadalmainkat, ha igazán jó a motivációnk. És mi lehet jobb motiváció a gyermekünknél? 

Több idő a családdal, edzőterem, futás heti háromszor, egészségesebb alapanyagok a konyhában, családi nyaralás, spórolás… Ezek a legklasszikusabb fogadalmak. Ezek mögött számos motiváció húzódhat. Anyaként azonban nyilván a gyermekünk egészsége és boldogsága a legfontosabb, így ehhez igazodva hoztunk pár újévi fogadalmat. 

  1. Idén többettörődöm magammal! 

Magammal? Bizony. Ha boldog a mama, boldog a baba. Szinte mindenki ismer olyan mártír édesanyákat, akik a saját szükségleteiket rendre a sor végére tolják. Egyél, ha éhes vagy, pihenj, ha fáradt vagy, menj orvoshoz, ha beteg vagy. Ez egészen egyszerűen hangzik, de sok anya akkor eszik, amikor a gyerekek, akkor pihen, amikor a gyerekek, és évek óta nem látott mást, csak a gyerekorvost. Törődj magaddal, mert a gyerekeid számítanak rád. 

  1. Kevesebb időt töltök a telefonommal!

Legyen az egy klasszikus barátnői csacsogás vagy az embereket beszippantó közösségi média, csökkentsd az ezekre fordított időt. Telefon helyett személyes beszélgetéseket folytass, a hírfolyamok görgetése pedig egyáltalán nem érdemli meg azt az időt, amit helyette magadra vagy a családodra fordíthatnál. Nem kell kiposztolnod a legújabb cukrászremekeidet sem; kinek a visszajelzése fontosabb, a családodé vagy egy rakás ismeretlené? 

  1. Megtanulom elfogadni a káoszt!

Zavar a rendetlenség, este tízkor még a padlót sikálod, a gyerek nem hajlandó rendet rakni a szobájában? Ez tényleg baj, vagy csak attól félsz, mit szólnak majd mások? Nem kell mindig tökéletesnek lenni. A lakás van értetek és nem fordítva. A folt és a vízkő ott lesznek még holnap is, nem kell, hogy a házimunka irányítsa az életed. 

+1. Benne leszek a mókában! 

Attól, hogy nevelned kell a gyermeked, még benne lehetsz a mókában. Szórd szét velük az összegereblyézett avart, hógolyózz velük a kertben. Csak arra ügyelj, hogy a mókától senkinek se essen bántódása. Ha csatlakozol hozzájuk ezekben a boldog pillanatokban, jobban bíznak majd benned és eltanulják tőled a társadalmi normákat és viselkedési korlátokat – a példa sokkal hatékonyabb a szavaknál. 

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és