Hogyan nevettess meg egy babát?

Megosztás

A nevetés fontos. Remek eszköze a stressz levezetésének  és mielőtt azt gondolnád, hogy a babák nem stresszelnek, eláruljuk, hogy igenis szoronghatnak, ha megijednek, ha felébrednek az éjszaka vagy, ha nem tudsz rögtön odamenni hozzájuk, amikor sírnak. Ezeket az elkerülhetetlen helyzeteket érdemes nevetéssel kompenzálni. 

Az 1 éves kor alatti babáknál a következők válhatnak be: 

– Mókás arcok
Ne szégyenlősködj, grimaszolj, ahogy csak tudsz, a babád úgysem emlékszik majd rá. Csupán arról lesz emléke, milyen mókás volt a veled töltött idő.
– Kukucs
A babákat egészen felvillanyozza a kukucska-bújócska. Elég a tenyereid mögé rejtened az arcod, majd megint felfedned magad. Tudják, hogy nem mentél sehova, de annyira lenyűgözi őket az emberi arc, hogy ha tehetnék, folyton azt figyelnék.
– Érdekes hangok
A beszéd a legfontosabb, amit egy kisbabának hallania kell ahhoz, hogy fejlődjön, a dalok pedig megnyugtatják. De mi van a többi hanggal? Bizony, a szokatlan hangok, például a fütyülés, a hümmögés, esetleg állathangok utánzása megnevetteti majd őket, ha tőled hallják! 

1 és 3 éves kor között ezeket a cseleket alkalmazhatod: 

– Átköltés
A kicsi bizonyára már számos dalocskát és altatót ismer. Ahogy a vicceknek is a meglepetés adja az erejét, úgy lepd meg a kicsiket egy váratlan sorral, át- vagy hozzáköltéssel éneklés közben. Ha sikerül valami vicceset kitalálnod, garantált lesz a kacagás. 

– Állathangok másképp
Fogj pár plüssállatot vagy lapozz bele egy mesekönyvbe, de ne a saját hangjukon szólaltasd meg az állatokat! A tehén mondja, hogy miáu, a kutya pedig azt, hogy röff. Ez persze csak azoknál a gyerekeknél lesz ütős, akik már magabiztosan elsajátították, hogy melyik állatnak milyen hangja van. 

– Remek rímek
Keress rímeket vagy alliteráló szavakat bármire. Akár a gyerekek nevére, de az őket körülvevő tárgyakra is. A furcsa szóösszetételek mókásan fognak hatni. Például butus kutyus vagy pihe-puha párna. 

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és