Milyen játékokat válasszunk a legkisebbeknek?

Megosztás

Az újszülötteknek még minden új, és először leginkább csak az anyukájukra van szükségük. A babák azonban gyorsabban fejlődnek, mint gondolnánk, ezért fontos, hogy időben beszerezzük azokat a játékokat, amik amellett, hogy lekötik a figyelmüket, a készségeiket is fejlesztik. 

Színek és minták  A kisbabák látása nagyjából 5 hónapos korukra fejlődik ki teljesen. Az élénk színekkel és mintákkal, az éles kontrasztokkal segíthetjük őket. Újszülötteknek a fekete-fehér minták könnyítik meg leginkább a fókuszálást, míg később bátran jöhetnek a színek. 

Anyagok és textúrák  A babák 3 hónapos koruktól kezdenek dolgozni a finommotorikus készségükön, így gondoskodjunk róla, hogy a játékaik izgalmas tapintásúak legyenek. A selymes, bársonyos anyagoktól gumin és az enyhén rücskös tárgyakon át próbáljunk széles skálát nyújtani a tapintás okozta élményekből. 

Hangok  A hangokra még a legkisebbek is rögtön felfigyelnek, hiszen ők maguk is sírással jeleznek a világ felé. Mindegy, hogy csörög, zörög, zenél vagy énekel, a babák jól szórakoznak rajta. Ezért igyekezzünk csörgőket is felvenni a játék-repertoárba. 

Rágás  Míg a színekkel és az anyagokkal bátran variálhatunk, a mérettel már óvatosabbnak kell lennünk. A babák egyik fő ismerkedési stratégiája a megragadáson kívül a megrágás. Gondoskodjunk róla, hogy a baba csak olyan dolgokat vehessen a szájába, ami oda való – például egy direkt erre a célra készült rágókát. 

Lamaze egy olyan márka, amely a babajátékok fejlesztése mellett komoly kutatásokat végez a gyermekek terhesség és csecsemőkor alatti fejlődésével kapcsolatban. Fő célkitűzésük a biztonságos és egészséges fejlődés segítése a játék által. A Lamaze játékok között megtaláljuk a csörgőket, zenélő vagy éppen szétszedhető és összerakható játékokat a legbarátságosabb állatkák formájában, puha mesekönyveket és színes játékszőnyegeket. Böngésszünk az aranyos figurák között, és szerezzünk be mindent, amivel elősegíthetjük a kisbabánk sikeres fejlődését. 

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és