A jó játékok szórakoztatva fejlesztenek

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

Szülőként olyan játékokat szeretnénk választani gyermekünknek, amik amellett, hogy szórakoztatják és lekötik a figyelmét, még fejlesztik is a készségeit. Megmutatjuk, hogy egy látszólag egyszerű, mókás kis játék a felszín alatt mennyiféleképpen stimulálja a gyerekeket.

A TOMY Toomies tojásos szériája új taggal bővült: a Buszos tojáskaland szettben utazva világot láthatnak a színes tojásokban megbúvó kiscsibék. A játék már ránézésre is komplex, hiszen a gurulós járműben tetszés szerint rendezgethetők a tojások, azokon belül pedig a csibék, amiket lenyomva csipogó hangot hallunk. A játék tehát mozgatható, valamint színekkel és hangokkal is szórakoztat.

A busz tetejét felnyitva a gyerekek eldönthetik, ki üljön a volán mögé, aztán azt is, hogy a többi kis csiripelő utas milyen sorrendben foglaljon helyet. Ez az egyszerű logisztikai feladat sokat segít a gyerekeknek abban, hogy megtanuljanak tervezni és rendezni.

A tojáshéjak és a bennük rejlő kicsibék nem mindig passzolnak színben, ilyenkor a gyerekekre vár a feladat, hogy megtalálják az összeillő darabokat. Ez a párosítgatás a problémamegoldó készséget fejleszti.

Ha minden készen áll, zárjuk le a buszt és indulhat a városnézés a nappali vagy a gyerekszoba padlóján. Ha forognak a kerekek, a vezetőülésben helyet foglaló csibe is vidáman forog körbe-körbe. A busz tologatásával és koordinálásával a játék hatással van a motorikus készségekre.

Egy mókás, színes játék tehát valódi multifunkcionális segédeszköz a gyerekek otthoni fejlesztésében. Az pedig csak hab a tortán, hogy a Buszos tojáskaland szett kompatibilis a tojásos széria többi tagjával. A színes tojásokat helyettesíthetjük a tojástartóban kapható csibékkel, a mosolygós buszt pedig összekapcsolhatjuk a többi gurulós játékkal, így egész színes kis szerelvényt kaphatunk. Biztonsági öveket bekapcsolni, mert indul a tojáskaland!

További hírek

Uncategorized

Óvodakezdés – Könnyen is mehet!

Szülőként jobban rettegünk attól, hogy gyermekünket ott kell hagyni az óvodában, mint maga a gyermek? Úgy érezzük az első nap mindkettőnk számára nehéz lesz? Biztosan