Mikulás-megoldás – így jöhet a kicsikhez idén a Télapó

Megosztás

Míg az Egyesült Államokban a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot, mi külön ünnepeljük a kettőt. Bár december 6. nem olyan nagy ünnep, mint a karácsony, a gyerekek mégis alig várják, hogy találkozhassanak a piros ruhás, nagyszakállú Télapóval. De hogy jön a Mikulás házhoz vírushelyzetben? 

Sem a Mikulásfaluban, sem a bevásárlóközpontok rendezvényein nem ülhetnek a gyerekek idén a Mikulás ölébe. Sok családnál rendszerint egy rokon vagy ismerős bújik a nagyszakállú jelmezbe, és látogatja meg a gyerekeket az otthonukban. Erre persze továbbra is van lehetőség, ám ha a kijárási korlátozás vagy a járvány visszaszorítása miatt nem szeretnénk a szükségesnél több embert engedni az otthonunkba, ideje felzárkóztatni a legendát a technológiához. 

Mi lenne, ha idén a Mikulás egy videóhívás keretein belül kérdezné meg a csöppségeket, hogy jók voltak-e idén? A karanténidőszakoknak hála biztosan minden háztartásban akad erre alkalmas eszköz; egy laptop, egy tablet vagy egy okostelefon. A gyerekek videón keresztül is elszavalhatják a mondókákat a Mikulásnak. Ne aggódjuk, a mai gyerekek sokkal jobban hozzá vannak szokva a képernyőkhöz, mint gondolnánk, így egy cseppet sem lesz fura számukra a videóhívás. 

A Mikulás példáján keresztül elmagyarázhatjuk a gyerekeknek azt is, hogy a járványügyi intézkedések mindannyiunk érdekét szolgálják, ám a fokozottan veszélyeztetett idősek számára a kontaktok csökkentése életmentő lehet. A Mikulás sem szeretne megbetegedni, vagy házról házra hurcolni a kórokozókat, ezért inkább így tartja a kapcsolatot a jó gyerekekkel. 

És ha már jó gyerekek, akkor ajándék. Persze ajándékot nem lehet videón keresztül küldeni, ám amíg a gyerekeket leköti a képernyő, apa vagy anya belecsempészheti az apró ajándékokat a csizmácskákba. Ha ennél nagyobb az ajándék, a Mikulás megsúghatja, hogy a bejárati ajtó előtt vár ránk a meglepetés, amit az ő lelkes kis segédei hordanak ki világszerte. 

Attól, hogy a körülmények megváltoztak, nem szabad hagynunk, hogy a gyerekeknek kevesebb öröm jusson az ünnepek alatt. Reméljük, a Mikulás sok jó gyerek dalocskáját és versét hallhatja idén is. 

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és