Mikulás-megoldás – így jöhet a kicsikhez idén a Télapó

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

Míg az Egyesült Államokban a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot, mi külön ünnepeljük a kettőt. Bár december 6. nem olyan nagy ünnep, mint a karácsony, a gyerekek mégis alig várják, hogy találkozhassanak a piros ruhás, nagyszakállú Télapóval. De hogy jön a Mikulás házhoz vírushelyzetben? 

Sem a Mikulásfaluban, sem a bevásárlóközpontok rendezvényein nem ülhetnek a gyerekek idén a Mikulás ölébe. Sok családnál rendszerint egy rokon vagy ismerős bújik a nagyszakállú jelmezbe, és látogatja meg a gyerekeket az otthonukban. Erre persze továbbra is van lehetőség, ám ha a kijárási korlátozás vagy a járvány visszaszorítása miatt nem szeretnénk a szükségesnél több embert engedni az otthonunkba, ideje felzárkóztatni a legendát a technológiához. 

Mi lenne, ha idén a Mikulás egy videóhívás keretein belül kérdezné meg a csöppségeket, hogy jók voltak-e idén? A karanténidőszakoknak hála biztosan minden háztartásban akad erre alkalmas eszköz; egy laptop, egy tablet vagy egy okostelefon. A gyerekek videón keresztül is elszavalhatják a mondókákat a Mikulásnak. Ne aggódjuk, a mai gyerekek sokkal jobban hozzá vannak szokva a képernyőkhöz, mint gondolnánk, így egy cseppet sem lesz fura számukra a videóhívás. 

A Mikulás példáján keresztül elmagyarázhatjuk a gyerekeknek azt is, hogy a járványügyi intézkedések mindannyiunk érdekét szolgálják, ám a fokozottan veszélyeztetett idősek számára a kontaktok csökkentése életmentő lehet. A Mikulás sem szeretne megbetegedni, vagy házról házra hurcolni a kórokozókat, ezért inkább így tartja a kapcsolatot a jó gyerekekkel. 

És ha már jó gyerekek, akkor ajándék. Persze ajándékot nem lehet videón keresztül küldeni, ám amíg a gyerekeket leköti a képernyő, apa vagy anya belecsempészheti az apró ajándékokat a csizmácskákba. Ha ennél nagyobb az ajándék, a Mikulás megsúghatja, hogy a bejárati ajtó előtt vár ránk a meglepetés, amit az ő lelkes kis segédei hordanak ki világszerte. 

Attól, hogy a körülmények megváltoztak, nem szabad hagynunk, hogy a gyerekeknek kevesebb öröm jusson az ünnepek alatt. Reméljük, a Mikulás sok jó gyerek dalocskáját és versét hallhatja idén is. 

További hírek

Uncategorized

Közeleg az Apák napja!

Az igazi nyár beköszöntött és magával hozott egy nagyon fontos dátumot. Természetesen az apák napjára gondolunk! Mikor Ünnepeljük? Ezt a napot a világ különböző pontjain

Uncategorized

3+1 tipp a biztonságos nyárhoz

Egy aprósággal sokkal bonyolultabb elhagyni a lakást, mint egyedül. Figyelni kell a szükségletekre, a lehetséges balesetekre és különösen az aktuális időjárásra. Mégis azt javasoljuk, hogy