Mikor lesz a babának egyénisége?

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

A terhesség alatt elképzeled, milyen boldog pillanatokban lesz részed a babával. Az első pár hónap azonban csupa nehézség; éjszakai sírás, sűrű etetés és pelenkacsere. A 4. és a 6. hónap között azonban minden megváltozik. Megindul a szociális érzékek fejlődése, sőt, ekkor mutatkoznak meg az első személyiségjegyek is. 

Az első átaludt éjszakák időszakával egy időben jelennek meg a kisebb hisztik, de a valódi szeretet is. Az újszülöttek élete egyszerű: sírnak vagy mosolyognak, ébren vannak, vagy alszanak. A 4 hónapos babák horizontja azonban tágulni kezd. Kapcsolatba lépnek a környezetükkel, reagálnak, sőt, tudatosan kezdeményeznek. 

Eddig a baba hangulatát a pocakjában vagy a pelusában uralkodó állapotok határozták meg. A 4 hónapos babák azonban már komplex érzelmekre képesek, és akár a szorongás vagy a depresszió jelei is felfedezhetők rajtuk. Éppen ezért ebben a korban különösen fontos a szülőkkel (vagy más gondozóval) tartott szoros és stabil kapcsolat. A baba pozitív érzéseket köt az anyukája arcához, és ha meglátja, boldog lesz. Vágyik majd a jelenlétedre, a hangodra és az érintésedre. Ezt mozgással, kalimpálással, gügyögéssel jelzi. 

Az egészségesen fejlődő babák átveszik az érzéseidet: ha mosolyogsz, mosolyognak, ha nyugtatod őket, ellazulnak. Azonban, ha kiabálsz vagy ideges vagy, sírás lesz a vége. 

Mire számíthatsz ebben a korban? A babád 

4 hónaposan már próbálgatja a hangját, gügyög és a tárgyak után nyúl. 
5 hónaposan hasra fordul, arckifejezések széles skáláját mutatja, valamint testbeszéddel is kommunikálni kezd.
6 hónapos korára teljesen kifejlődik a látása és már fel is ül. 

További hírek

Uncategorized

Közeleg az Apák napja!

Az igazi nyár beköszöntött és magával hozott egy nagyon fontos dátumot. Természetesen az apák napjára gondolunk! Mikor Ünnepeljük? Ezt a napot a világ különböző pontjain

Uncategorized

3+1 tipp a biztonságos nyárhoz

Egy aprósággal sokkal bonyolultabb elhagyni a lakást, mint egyedül. Figyelni kell a szükségletekre, a lehetséges balesetekre és különösen az aktuális időjárásra. Mégis azt javasoljuk, hogy