6 tuti tipp kisgyerekes orvosoktól

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

Ezekben a vírusterhes időkben kétszer is meggondoljunk, hogy elmenjünk-e orvoshoz egy-egy tünetet tapasztalva, ha magunkról van szó. Na de ha a kisbabánkról, akkor legszívesebben azonnal rohannánk a legközelebbi kórházba, ha köhint egyet. A legjobb gyógymód még mindig a megelőzés, ezért most összeszedtük, hogyan óvják gyermekeik egészségét az orvos anyukák és apukák. 

  1. Ösztönzik őket a mozgásra

A mozgásszegény életmód a fő oka a gyermekkori elhízásnak. A túlsúlyos gyerekek pedig sokszor egész életükben cipelik magukkal ezt a terhet – szó szerint. A túlsúllyal járó betegségekről ne is beszéljünk… Menjetek együtt a szabadba, játsszatok olyan játékokat, amiben legalább mérsékelten, de mozognia kell a gyerkőcnek, és tartsatok egy hosszabb-rövidebb digitális böjtöt minden nap! 

  1. Gyakranmosatnakvelük kezet 

Most a csapból is a kézmosás folyik, és ez jól is van így. Míg egy kis játszótéri kosz nem árt meg senkinek, addig a tömegközlekedés, a vécéhasználat, vagy csak a telefon nyomkodása is káros baktériumokat hagyhat az apró kezeken. Evés előtt mindenképpen mossanak kezet, de nem árt, ha máskor is megejtenek egy hosszú és alapos kézmosást kicsik és nagyok egyaránt. 

  1. Nem viszik túlzásba a higiéniát

Bár fontos, hogy a kezekről ne kerüljön semmi káros az emésztőrendszerbe, a közvetlen környezett túlzott sterilizálása nem segíti a fejlődő immunrendszert. Az antibakteriális szappanok és az erős takarítószerek nem csak a rossz, de a jó baktériumokkal is végeznek. Érjétek be a hagyományos szappannal és vízzel, a takarításhoz pedig vezessétek be a természetes tisztítószereket, például az ecetet. 

  1. Otthon tartják a betegeket

Egy beteg gyerek kellemetlen tud lenni. Nem elég aggódni és ápolni őket, még a munkahelyi lemaradást is be kell valahogy pótolnia az otthon maradó szülőnek. Sokan a kicsit náthás gyerekeket még elküldik az óvodába vagy iskolába. Ez nem csak azért rossz ötlet, mert megfertőzheti a többieket, hanem azért is, mert a legyengült szervezet nagyon könnyen fertőződik felül valami más, akár sokkal súlyosabb betegséggel. A hőemelkedéses, náthás gyerekek jobb, ha otthon maradnak pár napot. 

  1. Nem tiltják anasités a gyorséttermet 

Amit tiltanak, arra csak még jobban vágynak majd a gyerekek. Semmit nem kell tiltani, csak a mértéket kell betartani. Ha a gyerekek kiegyensúlyozottan táplálkoznak és többségében egészséges ételeket esznek, egy kis chips, cukorka, vagy olykor egy sajtburger nem fog megártani nekik. Főleg, ha még le is mozogják. 

  1. Ragaszkodnak az alvásidőhöz

A test alvás közben regenerálódik, az agy pedig ugyancsak alvás közben tárolja el a megszerzett tudást. Az alvással nem lehet tartozni, vagyis a hétköznap megrövidített alvásidőt nem pótolhatja a vasárnapi délig alvás. A gyerekek még nem látják be, miért olyan fontos aludni, és sokkal jobb tevékenységeket is el tudnának képzelni takarodó után. Mégis érdemes a kérdésben szigorúnak lenni és ágyba parancsolni őket, ha itt az idő. 

További hírek

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és

Uncategorized

Bemutatjuk az Aquadoodle kollekciót

Az Aquadoodle rajzszőnyegeivel szabadjára engedhetjük fantáziánkat. Ráadásul mindezt úgy, hogy biztosan nem lesz sem az asztal, sem a padló maszatos. A vízzel működő tollaknak köszönhetően