Babák és tűzijáték – 3 dolog, amire figyelj

Megosztás

Bár a nagy bulik idén elmaradnak, a házi tűzijátékozás idén is engedélyezett. Sok család örömmel vadássza le a legszebb, legfényesebb darabokat, hogy a gyerekek örömüket lelhessék ezekben a fényes kis csodákban az év utolsó estéjén. Vajon a legkisebbeknek mi erről a véleménye? 

A babák számára a durrogtatás és a villogó fényáradat ijesztő is lehet. Amennyiben mégis úgy döntünk, hogy jobb, ha jelen vannak az eseménynél, figyeljünk a következőkre: 

  1. Hallásvédelem

Védjük az érzékeny kis dobhártyákat. Tehetjük ezt füldugóval, zajszűrős fejhallgatóval, direkt babáknak tervezett fülvédőt – de egy bolyhos fülmelegítő vagy sapka is megteszi. 

  1. Távolság

Az ijedtség és a balesetek elkerülése érdekében a picikkel mindig csak tisztes távolságból figyeljétek a tűzijátékokat és csillagszórókat. Természetesen bármennyire is szeretné, az ő kezébe ne kerüljön ilyen eszköz. 

  1. Mérték

Lehet, hogy a felnőttek és a nagyobb gyerekek órákig is elszórakoznának ezekkel a szemet gyönyörködtető pirotechnikai eszközökkel, de a kicsikkel érdemes tartani a mértéket. Sem a hideg, sem a hosszan tartó fény- és hanghatások nem tesznek jót, az izgalomról ne is beszéljünk. Semmi baj, ha az apróság kicsit előbb távozik az összejövetelről. Ha a kicsik nehezen hagyják ott az eseményt, vedd rá őket azzal, hogy rájuk vár valami különleges a házban. Kárpótlásul adhatsz nekik újévi ajándékot, vagy egy extra nyalánkságot – így nem érzik úgy, hogy kimaradtak a buliból; épp ellenkezőleg, a többiek maradtak ki valami jóból. 

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és