Babák és tűzijáték – 3 dolog, amire figyelj

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

Bár a nagy bulik idén elmaradnak, a házi tűzijátékozás idén is engedélyezett. Sok család örömmel vadássza le a legszebb, legfényesebb darabokat, hogy a gyerekek örömüket lelhessék ezekben a fényes kis csodákban az év utolsó estéjén. Vajon a legkisebbeknek mi erről a véleménye? 

A babák számára a durrogtatás és a villogó fényáradat ijesztő is lehet. Amennyiben mégis úgy döntünk, hogy jobb, ha jelen vannak az eseménynél, figyeljünk a következőkre: 

  1. Hallásvédelem

Védjük az érzékeny kis dobhártyákat. Tehetjük ezt füldugóval, zajszűrős fejhallgatóval, direkt babáknak tervezett fülvédőt – de egy bolyhos fülmelegítő vagy sapka is megteszi. 

  1. Távolság

Az ijedtség és a balesetek elkerülése érdekében a picikkel mindig csak tisztes távolságból figyeljétek a tűzijátékokat és csillagszórókat. Természetesen bármennyire is szeretné, az ő kezébe ne kerüljön ilyen eszköz. 

  1. Mérték

Lehet, hogy a felnőttek és a nagyobb gyerekek órákig is elszórakoznának ezekkel a szemet gyönyörködtető pirotechnikai eszközökkel, de a kicsikkel érdemes tartani a mértéket. Sem a hideg, sem a hosszan tartó fény- és hanghatások nem tesznek jót, az izgalomról ne is beszéljünk. Semmi baj, ha az apróság kicsit előbb távozik az összejövetelről. Ha a kicsik nehezen hagyják ott az eseményt, vedd rá őket azzal, hogy rájuk vár valami különleges a házban. Kárpótlásul adhatsz nekik újévi ajándékot, vagy egy extra nyalánkságot – így nem érzik úgy, hogy kimaradtak a buliból; épp ellenkezőleg, a többiek maradtak ki valami jóból. 

További hírek

Uncategorized

Közeleg az Apák napja!

Az igazi nyár beköszöntött és magával hozott egy nagyon fontos dátumot. Természetesen az apák napjára gondolunk! Mikor Ünnepeljük? Ezt a napot a világ különböző pontjain

Uncategorized

3+1 tipp a biztonságos nyárhoz

Egy aprósággal sokkal bonyolultabb elhagyni a lakást, mint egyedül. Figyelni kell a szükségletekre, a lehetséges balesetekre és különösen az aktuális időjárásra. Mégis azt javasoljuk, hogy