A karácsony és az alvásrutin – nem kell, hogy kizárják egymást

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

Az ünnepi sürgés-forgás, az izgalmak és a rokonlátogatás felboríthatja a kicsik alvásciklusát. A nagyobbakat talán nehezebb lesz rávenni a délutáni szunyókálásra, de hosszú távon érdemes tartani magatokat az alvásrendhez. Mutatjuk, hogyan varázsolhatod ágyba az izgatott lurkókat karácsonykor is. 

 

  1. Légy éber az álmosságra!

A biológia nem hazudik. Ha a lurkó azt is mondja, hogy nem álmos, az ásítást képtelen lesz elnyomnyi. Ha ebéd után ásítozik, vagy estefelé már le-lehunyja a szemét a tévé előtt, érdemes rögtön akcióba lendülni és lefektetni a kis álomszuszékot. 

 

  1. Hanggal a hangok ellen!

Ha családiösszejövetelt tartotok, az apróságok talán sem akarnak majd kimaradni a jóból. Ha a felnőttek tovább beszélgetnek, te akkor is igyekezz lefektetni a kicsiket. A fényt és a hangokat kizárhatod a csukott ajtóval. Ha mégis beszűrődik, azt fehér zaj-generátorral, vagy nyugtató dallamú gyerekjátékokkal semlegesítheted. Esetleg kapcsolj be egy magnót egy lágy karácsonyi dallammal, és osonj be leállítani akkor, ha már elcsendesedett a ház. 

 

  1. Csak mértékkel a fűtéssel!

Télen hideg van, azt pedig semmiképpen sem szeretnénk, ha megfáznának a gyerekek. Azonban sokszor előfordult, hogy a jó melegre felfűtött szoba rontja az alvás minőségét. Az ideális hőmérséklet alváshoz 20 fok körül van. A levegő hőmérséklete helyett meleg pizsamával vagy jó minőségű takaróval tarts melegen a gyermeked és saját magad egyaránt. 

 

+1 Légy következetes! 

Szenteste megengedsz plusz egy órát, majd csodálkozol, hogy a következő napokban nem hajlandó aludni az izgatott kis lurkó? A gyerekeknek – és a felnőtteknek is – már negyedóra is nyomot tud hagyni az alvásciklusukban. Az időn kívül a helyet se váltogasd, ha nem muszáj. Ha a kicsik a délutáni szundit egyik nap a kanapén töltik, a másik nap az ágyukban, az összezavarja a szervezetüket. Az alvó test emlékszik a helyekre, ezért, ha lehet, az ágyat csak alvásra használjátok, de arra mindig! 

További hírek

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és

Uncategorized

Bemutatjuk az Aquadoodle kollekciót

Az Aquadoodle rajzszőnyegeivel szabadjára engedhetjük fantáziánkat. Ráadásul mindezt úgy, hogy biztosan nem lesz sem az asztal, sem a padló maszatos. A vízzel működő tollaknak köszönhetően