7 érv a játék utáni szunyóka mellett

Megosztás

Ismerősek a kanapén fennakadt lábikók, a szőnyegen pihenő, felgyűrődött arcocska és a bugyogó nyáltócsa, ami beborítja az apró kezek szorításában ragadt játékot? Nincs is andalítóbb, mint egy csodás szundika a dolgos játékidő után, hogy a picik kisimultan vethessék bele magukat a nap további részébe.

A horkolás vitaminja számos jótékony hatással bír a fejlődésben lévő szervezetre, íme 7 érv amellett, hogy a jó szundikálás hasznos.

  1. Segíti a növekedést

Judith Owens specialista azt mondja a növekedési hormonok a mély alvás szakaszában választódnak ki. Az anyatermészet gondoskodott róla, hogy a babák idejük felében szundikálhassanak, hogy a megfelelő növekedéshez egyenes út vezessen. Olasz kutatások arra is rávilágítottak, hogy az olyan gyerekek esetében, akik kevésbé mélyen alszanak, sokkal kisebb a növekedés mértéke.

  1. Segíti a szív működését

A szakértők minél tovább elemezték a kutatások eredményeit, annál biztosabbak lettek abban, hogy az alvás szívbarát. A stresszhormonok megjelenése és az artériák károsodása, valamint a koleszterin érrendszert károsító hatása is mérséklődik, ha a gyermek nyugodtan és jó minőségben, eleget alszik.

  1. Kontrollálja a testsúlyt

Amikor eleget ettünk, a szervezetünk létrehozza a leptin hormont, ami jelzik, hogy nem szükséges tovább enni. Az alváshiány vagy nem megfelelő pihenés befolyásolhatja ennek a hormonnak a termelődését. Tehát megfelelő alvás esetén, ez a hormon egészségesen termelődik, így a gyerekek kevesebb eséllyel eszik túl magukat.

  1. Megküzd a bacikkal

Alvás közben az emberi szervezet citokineket termel, melyek felveszik a harcot a stresszel, a betegségekkel és a fertőzésekkel. (Ezért van az, hogy amikor egy megfázással, vagy egyéb betegséggel küzdünk, folyton álmosak vagyunk és sokat alszunk, így segítve szervezetünket a felépülésben.)

  1. Csökkenti a sérülések számát

Kevés alvással, a gyerekek izgatottabbak és impulzívabbak, ezért ha nem pihenik ki magukat rendesen, megszaporodik a balesetek száma. Számos felmérés bizonyítja, hogy a gyerekeken, akik kevesebbet alszanak mint 9 óra, sokkal több a sérülés és az elszenvedett baleset okozta nyom.

  1. Növeli a figyelmet

Erős összefüggéseket ismertek fel az ezzel foglalkozó kutatók a figyelemzavar és a rossz minőségű, kevés alvás között. Kísérletek során csupán 27 perc extra alvás hatására jelentősen megnőtt a koncentrációs készség mértéke az iskolában.

  1. Segít az iskola teljesítményben

Kutatások igazolják, hogy a kevesebbet alvó gyerekek a tanultak 15%-át is elfelejthetik, míg a jól alvó társaik sokkal jobban teljesítenek a memóriajátékokban és a tanulnivaló megjegyzésében.

 

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és