Közeleg az Apák napja!

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

Az igazi nyár beköszöntött és magával hozott egy nagyon fontos dátumot. Természetesen az apák napjára gondolunk!

Mikor Ünnepeljük?

Ezt a napot a világ különböző pontjain más-más napokon ünneplik. Magyarországon és a legtöbb országban, az Apák napja az Anyák napjához hasonlóan mozgó ünnep. Minden évben június harmadik vasárnapján ünnepeljük. Ez a nap idén június 20-ára esik.

Története

Ellentétben az Anyák napjával – melynek gyökerei régre nyúlnak vissza- az Apák napja egy meglehetősen új ünnep. Az Apák napjának gondolata egy nő, Sonora Smar Dodd fejében fogalmazódott meg először. Köszönetet szeretett volna mondani édesapjának, aki egyedülálló szülőként őt és nyolc testvérét nevelte fel. Körbejárta a helyi vállalkozásokat, hogy támogatást gyűjtsön az ötletéhez, és 1910. június 19-én Washington államban megünnepelték az első Apák napját.

Programok

Magyarországon kevésbé népszerű ünnep, sok családban nincs hagyománya. Azonban abban biztos lehetsz, ha felköszöntitek aput, nagyon fog neki örülni! Egy családdal eltöltött kellemes nap minden szülő számára ajándék! Ilyenkor természetesen ne csak az apukákra, hanem nagypapákra is gondoljunk! Feleségként pedig szintén köszönetet mondhatunk gyermekünk apjának, amiért gondoskodó és szerető szülő és férj.

 

 

További hírek

Uncategorized

A nyár legjobb babajátékai

Minden nyáron kérdés, hogy vigyük-e strandra a piciket, avagy ne. Előző blogcikkünkből kiderült, hogy a legkisebbek is élvezhetik a nyarat, ha betartunk néhány alapszabályt. Most

Uncategorized

Hogyan győzzük le a kánikulát kisbabánkkal?

A nyár még javában tombol, ami nem csak a felnőtteket, de a kisbabákat is ugyanúgy megviseli, így különös figyelmet kell szentelnünk nekik. Számos kérdés felmerül