Kisbabánk és a víz

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

Amikor eljön a nyári nagy meleg, minden újdonsült szülőben felmerül a kérdés, hogy mikortól és hogyan érdemes belekezdeni a babaúszásba.

Legelőszőr, minimum két kötelező oltás után, azaz 3 hónapos kortól ajánlott. Addigra már meg tudja tartani a fejét, a vízhez is hozzászokott a fürdések folyamán. Kezdésként érdemes a kiskádat lecserélni, és a nagy fürdőkádban fürdetni, hogy tudatosuljon benne, a nagyobb vízben sem érheti baj. Ha már vízben van a kisbabánk, el kell kezdeni visszahűteni a fürdővizét, körülbelül 30-32 fokra, így felkészítve a strandok 28-30 fokos vízére.

Fontos, hogy a babaúszással először erre szakosodott oktatóval próbálkozzunk, ne magunk kezdjünk el úszni a kis csemeténkkel. Az első impulzusok nagyon meghatározóak az életükben, így, ha félresikerül az első vizes élmény, könnyen meglehet, hogy traumaként fogja megélni, ezért a későbbiekben tartani fog a víztől.

Miért jó a babaúszás? Mert a magzatkori megnyugtató, védett állapot érzését kelti babánkban. A relaxáció nagyban segítheti lelki, mentális és fizikai fejlődésüket. Mindezek mellett fejleszti a mozgás, értelmi, illetve szociális kompetenciáikat. A legfontosabb pedig, hogy minőségi időt tudunk együtt tölteni kisbabánkkal. Így sokkal bensőségesebb, meghittebb szülő-gyerek kapcsolatot tudunk kialakítani, ami a későbbiekben nagyban meghatározza majd gyermekünk önbizalmát és magabiztosságát.

További hírek

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és

Uncategorized

Bemutatjuk az Aquadoodle kollekciót

Az Aquadoodle rajzszőnyegeivel szabadjára engedhetjük fantáziánkat. Ráadásul mindezt úgy, hogy biztosan nem lesz sem az asztal, sem a padló maszatos. A vízzel működő tollaknak köszönhetően