3+1 tipp a biztonságos nyárhoz

Megosztás

Egy aprósággal sokkal bonyolultabb elhagyni a lakást, mint egyedül. Figyelni kell a szükségletekre, a lehetséges balesetekre és különösen az aktuális időjárásra. Mégis azt javasoljuk, hogy ne ragadj a négy fal között a kisbabáddal vagy a tipegőddel, hanem fedezzétek fel a nyarat a szabadban! Hoztunk pár tippet ahhoz, hogy a pici teljes biztonságban élvezhesse a forróságot.

  1. Kerüljetek bizonyos idősávokat!

A Nap délelőtt 10 és délután 2 között süt a legerősebben, és ilyenkor bocsátja ki a legtöbb káros UV sugarat. Ha koránkelő a kicsi, akkor mozduljatok ki reggel, aztán jöhet egy nagy szieszta. Ha viszont a reggeleket otthon töltenétek, akkor délutánra és koraestére időzítsétek a programokat.

  1. Naptej helyett öltözködjetek!

Egy bababarát, káros kemikáliáktól mentes naptej sokat tehet a kicsi bőrének megóvása érdekében, de roppant rövid ideig hatásosak. Ha biztosra akarsz menni, és nem akarod 15 percenként bekenni a kicsi minden szabad porcikáját, akkor az öltözködésre fekteted a hangsúlyt. A hőségben semmivel sem lesz hűvösebb, ha ujjatlan trikót vesztek fel, sőt, a napégést kockáztatjátok. Helyette szerezz be szellős, lélegző anyagú ruhákat, kendőket, kalapokat, és ezek segítségével fizikailag tartsátok távol a napot a bőrötöktől.

  1. Maradjatok az árnyékban!

Ugye tudod, hogy az árnyékban, a szórt fényben is leéghetsz? Akkor képzeld el, milyen perzselő lehet a közvetlen napfény! Ha a szabadban strandoltok vagy piknikeztek, mindig vigyetek magatokkal napernyőt vagy sátrat, amiben menedékre találtok az erős UV-sugárzásban. És arról se feledkezz meg, hogy az üveg nem szűri az összes káros sugarat, ezért az autóban is gondoskodj a megfelelő sötétítésről.

+1. Fel a napszemüvegekkel!

Szoktasd a kicsit a napszemüvegek viseléséhez. Persze ne az olcsó játéknapszemüvegekre gondolj – illetve, ha ezekkel szeretteted meg vele a viselését, az szuper, de élesben kizárólag UV-szűrős, megbízható helyről beszerzett napszemüveget viseljetek mind a ketten. A szemet még ha akarnánk se tudnánk naptejjel bekenni, és ez az egyetlen módja annak, hogy kizárjuk a káros sugarakat, és hosszú ideig élvezhessük a tökéletes látást.

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és