Környezetbarát szokások kisbabával

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

A héten ünnepeljük a Föld napját, és talán benned is megfogalmazódott már a gondolat, hogy szeretnél tenni valamit a környezetedért. A vegán, komposztáló, szuper környezetbarát influenszerekkel azonban nehéz lépést tartani, ha baba van a háznál. Mégis hoztunk pár tippet arra, hogyan lehetsz kíméletesebb a Földhöz, amikor kisbabád van.

  1. Babaruhák

A boltban lógó új babaruhánál talán nincs is aranyosabb dolog a világon. Ezek beszerzését már a terhesség alatt megkezded, aztán a rokonok és barátok is rugdalózókat és zoknikat hoznak ajándékba, végül a szomszédtól is kapsz egy zsák megmaradt holmit. Az anyagösszetételre a baba egészsége miatt is érdemes figyelni, de az sem árt, ha tartod a mértéket. A kicsik gyorsan nőnek, így jó eséllyel kihasználatlanul nőnek ki sok darabot. Ha így jártál, akkor is igyekezz továbbajándékozni a holmit. Rendes cipőt pedig csak akkor vásárolj neki, ha már tipeg, különben csak feleslegesen növeled a fogyasztást.

  1. Étel

A babaételekre szigorú szabályozás vonatkozik, a legtöbbet pedig üvegben árulják, ezért nem tartozik a legveszélyesebb és legkörnyezetkárosítóbb termékek közé. Mégis sokat tehetsz a környezetedért, ha megpróbálod őket otthon elkészíteni. Egy mixerrel és helyben vásárolt zöldségekkel, gyümölcsökkel nem csak azt fogod tudni, hogy miből mennyi jut a babád szervezetébe, de támogatod a helyi termelőket és megspórolsz a világnak egy kis üzemanyagot – hiszen a babaétel sem az áruház polcain terem.

  1. Tisztítószerek

Ahol baba van, ott bizony takarítani is kell. Nem csak azért, mert szeretnéd, ha a padlón kúszó kicsi tiszta és egészséges maradna, de azért is, mert nem kerülheted el a kiömlő innivalót és elszórt ételdarabokat. A kémiai anyagokkal teli tisztítószerek, de még a magas alkoholtartalmú fertőtlenítők is irritálhatják a babák érzékeny bőrét. Ha máskor nem is, ebben az időszakban érdemes kipróbálnod az ecet, szódabikarbóna és mosódió szentháromságát.

További hírek

Uncategorized

Közeleg az Apák napja!

Az igazi nyár beköszöntött és magával hozott egy nagyon fontos dátumot. Természetesen az apák napjára gondolunk! Mikor Ünnepeljük? Ezt a napot a világ különböző pontjain

Uncategorized

3+1 tipp a biztonságos nyárhoz

Egy aprósággal sokkal bonyolultabb elhagyni a lakást, mint egyedül. Figyelni kell a szükségletekre, a lehetséges balesetekre és különösen az aktuális időjárásra. Mégis azt javasoljuk, hogy