Környezetbarát szokások kisbabával

Megosztás

A héten ünnepeljük a Föld napját, és talán benned is megfogalmazódott már a gondolat, hogy szeretnél tenni valamit a környezetedért. A vegán, komposztáló, szuper környezetbarát influenszerekkel azonban nehéz lépést tartani, ha baba van a háznál. Mégis hoztunk pár tippet arra, hogyan lehetsz kíméletesebb a Földhöz, amikor kisbabád van.

  1. Babaruhák

A boltban lógó új babaruhánál talán nincs is aranyosabb dolog a világon. Ezek beszerzését már a terhesség alatt megkezded, aztán a rokonok és barátok is rugdalózókat és zoknikat hoznak ajándékba, végül a szomszédtól is kapsz egy zsák megmaradt holmit. Az anyagösszetételre a baba egészsége miatt is érdemes figyelni, de az sem árt, ha tartod a mértéket. A kicsik gyorsan nőnek, így jó eséllyel kihasználatlanul nőnek ki sok darabot. Ha így jártál, akkor is igyekezz továbbajándékozni a holmit. Rendes cipőt pedig csak akkor vásárolj neki, ha már tipeg, különben csak feleslegesen növeled a fogyasztást.

  1. Étel

A babaételekre szigorú szabályozás vonatkozik, a legtöbbet pedig üvegben árulják, ezért nem tartozik a legveszélyesebb és legkörnyezetkárosítóbb termékek közé. Mégis sokat tehetsz a környezetedért, ha megpróbálod őket otthon elkészíteni. Egy mixerrel és helyben vásárolt zöldségekkel, gyümölcsökkel nem csak azt fogod tudni, hogy miből mennyi jut a babád szervezetébe, de támogatod a helyi termelőket és megspórolsz a világnak egy kis üzemanyagot – hiszen a babaétel sem az áruház polcain terem.

  1. Tisztítószerek

Ahol baba van, ott bizony takarítani is kell. Nem csak azért, mert szeretnéd, ha a padlón kúszó kicsi tiszta és egészséges maradna, de azért is, mert nem kerülheted el a kiömlő innivalót és elszórt ételdarabokat. A kémiai anyagokkal teli tisztítószerek, de még a magas alkoholtartalmú fertőtlenítők is irritálhatják a babák érzékeny bőrét. Ha máskor nem is, ebben az időszakban érdemes kipróbálnod az ecet, szódabikarbóna és mosódió szentháromságát.

További hírek

Uncategorized

Szántsuk fel a nappalit Johnny traktorral! 

Zöldek, robusztusak és mosolygósak: nem, nem Shrekről van szó, hanem a Tomy Johnny traktorairól! Az évről-évre újabb készletekkel kiegészülő termékcsalád újra meg újra belopja magát

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és