Ha bébik, akkor Lamaze játékok

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

A Lamaze játékok épp olyan nemes múltra tekintenek vissza, mint amilyen magasra helyezik a lécet, ha a játékokról van szó.

A kisbabás, kisebb korú gyermekkel rendelkező szülők dolga ügyelni a palántákra, hogy azok a fejlődés útjára lépve, egészségesen egyengessék saját növekedésüket. A szakemberek kimondják, hogy a játékok ez esetben – amellett, hogy a mókás pillanatokat és a boldog gyerekkort képviselik – segédeszközök az apró pracliknak, érzékszerveknek és elmének, hogy azok egészségesen fejlődjenek.

Érjük el a csillagokat, azaz ösztönözzük a kicsit a helyes mozgásokra

A játékok igen vonzóak a kicsik számára, épp ezért igényel gondos odafigyelést a kiválasztásuk. Egy boldog gyerekkor telis-tele van játékokkal, nem árt, ha ezek nagy része fejleszti, vagy ösztönzi is a pöttömkét.

A pozícionáló játékok remekül fejlesztik a babák erőnlétét, egyensúlyát és koordinációját. 2 hónapos koruk körül a picik nyakának izomzata remekül megdolgoztatható úgy, hogy egy játékot mozgatunk a látóterükben, hiszen addigra már elkezdik figyelemmel követni a környezetükben lévő tárgyakat.

A határozott vizuális stimulációkkal rendelkező játékok – például harsány színekkel és kirívó mintákkal – remekül megragadják a kicsik figyelmét, melyet összpontosíthatnak érdeklődésük tárgyára. A hangoskodó játékok sem rosszak, ha a figyelemfelkeltésről van szó.

Játékkal a gyerekek fejlődéséért

Nem kell sok időnek eltelnie, 3-4 hónapos korukra a kicsik megpróbálják elérni a játékokat, ez az ösztönzés pedig jó hatással lesz izomzatuk fejlődésére, nem is említve azt, hogy csiszolódik a mélységérzékelésük. A babák egész karjukat be fogják vetni, hogy sikeresen eljuthassanak a játékig, ezért érdemes, picik számára jól megragadható, puha és színes, plüss borítású játszópajtit helyezni a kisded mellé. Ha sikerül elérnie, akkor tegyük egy kicsit messzebbre a játékot, kisebb mértékben mindig nehezítsünk a feladaton. Ez a korszak rendkívül fontos és meghatározó szerepet tölt be: erősödik a hát és a vállak, így lassacskán fel fogja tudni nyomni magát. Nem minden baba kedvence lesz ez az elfoglaltság, ebben segítenek a Lamaze játékok, hiszen a nyomogatni való, cuki kis állatkák le fogják nyűgözni őket és mozgásra ösztönzik majd a kis rajongóikat, miközben az izmaik erősödnek és kiválóan fejlődik a kéz-szem koordinációjuk. 7 hónapos korukra fognak tudni felülni, amikor is már mindkét apró kezecske tettre kész, az eddigiekkel ellentétben. Ilyenkor érdemes sokoldalúbb, bonyolultabb játékokat választani, hogy a fejlődés rohamos léptekben folytatódhasson. Egy labdának más az érzete, mint egy építőkockának, igyekezzünk sokoldalú játékokat beszerezni, majd tegyük ezeket körbe a szobában, elérhető távolságra, hogy a pici minél többet próbáljon meg mozogni. A bébik imádnak játszani, tehát a jó kialakítású, igényeikre szabott játékokkal kezdik meg a világ felfedezését, ehhez pedig a Lamaze játékok nagyban hozzájárulnak.

További hírek

Uncategorized

Beöltözött apróságok – Jön a farsang!

Itt a farsang, áll a bál! Kicsik és nagyok egyaránt alig várják, hogy felöltsék jelmezeiket az óvodai vagy iskolai mulatságra. A gyerekek imádnak beöltözni és

Uncategorized

Bemutatjuk az Aquadoodle kollekciót

Az Aquadoodle rajzszőnyegeivel szabadjára engedhetjük fantáziánkat. Ráadásul mindezt úgy, hogy biztosan nem lesz sem az asztal, sem a padló maszatos. A vízzel működő tollaknak köszönhetően